Annons

Mannen i Ballongen återvänder!Kunder på City Gross, busschafförer, Torkild Strandberg och alla andra Landskronabor, mannen i ballongen är tillbaka, se till och ge honom ett varmt välkomnande!

Cirkus Cirkör med Jan Unestam kommer tillbaka till stan med den smått osannolika pjäsen Mannen i Ballongen. Dock är endast fyra föreställningar inbokade på Landskrona Teater varför det redan nu kan vara anledning att kolla upp vilken av dagarna 28, 29 november och 4, 5 december som passar.

Föreställningen är producerad i Landskrona i samband med samarbetsprojektet Cirkus Cirkör c/o Landskrona under våren 2007.

Annons
 

Mannen i ballongen porträtterar en säregen man som anländer i en stor röd ballong som sköljer upp på stranden i utkanten av staden. Frusen kryper han ur sin märkliga farkost, sätter ballongen på huvudet och går med bestämda steg upp mot land. Mannen når så småningom stadens centrum och försöker med olika medel få kontakt med stadens invånare. Men människorna i staden verkar inte alls uppskatta hans tilltag och i sin iver att nå fram trasslar han in sig i allt mer besynnerliga situationer som han får svårt att ta sig ur. En föreställning med ett komiskt tilltal men med en allvarlig underton.
– Jag hade Jan i studion när vi komponerade musiken till pjäsen. Han kröp in och ur ballongen. Surrealistiskt kan jag lova, sa Roine Sangenberg i samband med att vi gjorde en ”veckans profil”-intervju med honom.

Nu får landskronaborna en ny chans att upplev Jan Unestams nycirkusvärld med ett myller av karaktärer och oväntade situationer. I detta visuella och gripande äventyr blandas absurd komik med nycirkus, film och magi.

Jan Unestam är nycirkusartist och skådespelare och har varit med sedan starten av Cirkus Cirkör. Han har medverkat i de flesta av Cirkus Cirkörs föreställningar och var 2004 med och bildade nycirkusgruppen Idiot Savant. Jan har uppträtt i en mängd nycirkusproduktioner, festivaler, TV-shower och events och har gjort sig känd för sina excentriska, bisarra och udda karaktärer. Nu gör han sin första egna föreställning.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser