Annons

Limtillverkning på Asmundtorps skola

I dag tillverkas det papperslim i klassrummen när det arrangeras Kemins Dag på nästan 700 skolor runt om i landet. Limmet används sedan i en påsfabrik och tillsammans ska detta illustrera årets tema Tidernas Kemi. Bakom Kemins Dag står Plast- & Kemiföretagen.
Målet är att hitta på experiment som både förstaklassare och gymnasieelever kan ha utbyte av, säger Per Fagrell, ansvarig för utbildningsfrågor på P&K.

När experimenten för årets tema Tidernas Kemi skulle tas fram var det lätt att välja något med lim. Människan har använt lim i många tusen år. I babyloniska tempel från ca 4 000 år före Kristus har man till exempel hittat statyer vars elfenbensögon limmats fast. Användningen av lim växte enormt när man lärde sig att tillverka syntetiskt lim i början av 1900-talet.
– Idag är lim en naturlig del i vårt samhälle och många av de prylar som vi använder varje dag är limmade istället för svetsade eller nitade, säger Per Fagrell.

Annons
 

Kemins Dag engagerar i år drygt 75 000 barn och ungdomar och i Landskrona är det eleverna på Asmundtorps skola som deltar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser