Annons

Landskronabor gör en insats för Världens Barn

– Vi har gått ut med ett upprop att delta i rikskampanjen till föreningar, organisationer och enskilda i Landskrona, berättar Barbro Boström på Röda korset med anledning av den riksomfattande kampanj som just nu pågår till förmån för Världens Barn.

Röda Korset står som kommunsamordnande organisation och kommer att rapportera resultatet för Landskrona till Rikskampanjen.
– Vi har redan slagit alla tidigare resultat från Landskrona, genom att Lions har beslutat skänka 20 000 kr och Röda Korset 10 000 kr till insamlingen. Tidigare år brukar vi ligga på cirka 25 000 kr. Och vi hoppas alltså att detta år kan bli ett riktigt rekordår och att Landskrona skall hamna lite högre på kommunlistan, menar Barbro Boström och då återstår ett par insamlingstillfällen.

Annons
 

Under kulturnatten kommer Eldsjälarna att köra en eldshow vid teatern 19.30/20.00 och en eldshow ca 20.30/21.00 vid Rådhustrappan. De kommer att åtföljas av Röda Korsare med insamlingsbössor. Lions kommer att samla in pengar vid många av Kulturnattens aktiviteter under fredagen. Vid midnattsmässan skänker Svenska Kyrkan kollekten till Världens Barn.

Under lördagen kommer det att finnas insamlare för Världens Barn runt om i Landskrona kommun med omnejd. Allianspartierna kommer att stödja Riksinsamlingen med att också delta i insamlingen. Eldsjälarna kommer att bidra med clownshow runt i staden. Början vid CityGross vid 9-tiden. Mot Rådhuset vid 10-tiden och via Gamla Kyrkans Grund, Gågatan till Teatern vid 11.30. Paraden drar sedan vidare mot Konsthallen med show ca 12.30. Sista showen blir utanför museet ca 14. Därefter drar de mot Röda Korsets lokaler, där deras pengar räknas ihop med alla övriga insamlade.

Särskilt utgivna böcker, kommer under lördagen att säljas på Röda Korsets lokal och vid andra tider via Lions till det facila priset av 145 kr, varav 100% går till Världens Barn.

Vi hoppas på stort gensvar från landskronaborna, så att vi kan visa att vår stad är befolkad av generösa människor med hjärtat på rätt ställe, avslutar Barbro Boström.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser