Annons

Mycket nytt hos Lejonet

Imorgon klockan 19 brakar det loss i Karlslunds ishall. I seriepremiären ställs Lejonet mot Glimma HK.

Försäsongen har bjudit på en bland kompott för stans ishockeylag.
– Det är inte så konstigt med tanke på att vi är mitt inne i en generationsväxling. Vi har medvetet föryngrat truppen så att vi kan bygga för framtiden, säger Vesa Ruuskanen, själv gammal veteran i Lejonet som dock lade skridskorna på hyllan ifjol men som nu är tillbaka som huvudcoach för a-laget.
Vi har en ny tränartrojka i år som utöver mig består av Christian Melin samt spelande tränare Magnus Hermansson. Även om vi är orutinerade som tränare så bär vi med oss stora Lejonethjärtan och mycket hockeykunnande.

Annons
 

Med tanke på att laget har tio nyförvärv för året samt en så pass låg medelålder som 21 så väljer Vesa att ligga lågt i förhandssnacket.
Målsättningen är ta en omgång i taget. Serien lär bli ett getingbo. Limhamn, Åstorp, Trelleborg och nybilade Sannarp ser riktigt vassa ut. Halmstadlaget Sannarp har elva spelare med allsvensk rutin.

Just rutin är något som saknas i Lejonet. Trotjänarna Dick Sjunnesson och Mikael Iversen tar numera endast på sig skridkorna när det ska tränas pojklag.
Det är viktigt att vi kan behålla dom i föreningen som tränare, säger Vesa som även tappar målvakten Mattias Möllerström som kommer att ta steget upp och spela division 1 hockey.
– Vi önskar honom lycka till.

Kvar i klubben och förstemålvakt är Ted Mihalek.
På målvaktssidan återvänder Robin Wilhelmsson hem. Vi har även fått talangfulle 16-årige August Mazetti-Nissen från Helsingborg.

Utöver de två nya målvakterna finns fem backar och tre forwards bland nyförvärven.
Dessutom är Robert Lind tillbaka från sin svåra knäskada. Så honom räknar vi nästan som ett nyförvärv. Förutom detta hoppas jag att det ska gå i lås med ytterligare två spelare. Löser det sig så lovar jag att vi ska kunna ställa till besvär för alla lag i serien.

Ett led till framgång är att spelarna befinner sig på isen och inte i utvisningsbåset, något Lejonetspelarna hade bekymmer med ifjol.
– Vi ska hålla oss på banan i år, poängterar Vesa Ruuskanen avlsutningsvis.

Fakta Lejonet 2007
A-truppen: 21 utespelare + tre målvakter.
Nyförvärv: Robin Wilhelmsson 18 målvakt, August Mazetti-Nissen 16 målvakt, Niclas Waldén 17 back, Pierre Molestam 18 back, Anders Larsson 20 back, Kenny Hylander 20 back, Kim Larsson 19 back, Linus Lindqvist 20 forward, Martin Nerme 18 forward samt Fredrik Nilsson 17 forward.
Målsättning: En match i taget
Serietillhörighet: Division 3 Södra
Webb: www.landskronahockey.nu

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser