Annons

BoIS dementerar rykten om Anders Linderoth

I måndags skrev vi om att jakten på en ny BoIS-tränare är i full gång. Arbetet fortsätter oförtrutet och ett namn som hettat till rejält är Anders Linderoth som idag tränar den danska klubben Viborg FF. Flera källor, oberoende av varandra, pekar mot honom. Att Linderoth skulle vara på väg till BoIS är dock något som BoIS ordförande Kennet Håkansson dementerar.
– Det är bara rykten. Vi har ingen kontakt med Linderoth och har inte haft någon heller, säger Kennet Håkansson till Landskrona Direkt.
Redaktionen fick även tips om att BoIS skulle ha träffat Linderoth på Arlanda under onsdagen men även detta dementerar Håkansson.
– Vi har inte varit på Arlanda igår. Anders Linderoth har kontrakt med Viborg i Danmark och är inte ett av de tre eller fyra namn som vi diskuterar i dagsläget.

Ordföranden bekräftar precis som sportchef Mats Aronsson gjorde häromdagen, att Conny Karlsson är en av de aktuella tränarna och att man har träffats. Men om de träffats fler gånger vill Håkansson inte berätta.
– Jag har inga fler kommentarer i fråga om någon ny tränare. När en ny tränare är klar så kommer vi att gå ut med det. Inte innan.

Annons
 

Ny anfallare till BoIS?
Även på spelarfronten är BoIS aktiva. En av många som BoIS håller ögonen på är 23-årige Värnamoanfallaren Freddy Söderberg.
– Det är en intressant kille. Men han är inte ensam om att ha ögonen på sig. Vi tittar hela tiden på bra fotbollsspelare och framför allt om de är så unga som Freddy. Men därifrån till att skriva kontrakt är långt, säger Kenneth Håkansson.

Fakta om Anders Linderoth
Anders Linderoth föddes den 21 mars 1950. Han har spelat i klubbarna Näsby, Mjällby, Olympique de Marseille, Öster, Helsingborgs IF samt Stattena. Tränare har han varit i Viborg, Hammarby, Stabaek, Elfsborg, IFK Hässleholm, Mjällby och Näsby.
Linderoth fick Guldbollen 1976 och vann Svenska Cupen med Öster 1977. Under sina 40 A-landskamper gjorde han två mål. Han spelade bland annat tre matcher i fotbolls-VM i Argentina 1978.
I skrivande stund ligger Viborg på en tionde plats i SAS-ligan, två poäng före AGF och fyra före jumbon Lyngby. De magra resultaten på sistone gör att många tror att Linderoth därför är på väg att lämna klubben.

Direkten har försökt nå Anders Linderoth för en kommentar.

Läs måndagens artikel om tränarjakten >>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser