Annons

På fredag den 12/10 kl.18.45 har Kulturskolan i Landskrona nypremiär på sin uppsättning av Pinocchio. En föreställning som blandar musik och figurteater. På scen möter publiken två dockspelare och två musiker som går ut och in i olika roller. För bearbetning och regi svarar Direktens tidigare medarbetare Peter Cemjack.

– Föreställningen har fått ett nytt fokus sen den visades i våras för stadens barn i årskurs 2 och 3. Då den ursprungliga storyn är en sedelärande historia från 1880-talets Italien så behövde den en ansiktslyftning, säger Cemjack som bl.a. har kompletterat sin version med två nyskrivna sånger och ändrat läsarten. Den nya versionen av pjäsen kommer att spelas för skolor både lokalt och i en del andra skånska kommuner. Fredagens föreställning är en av få planerade offentliga föreställningar.

Annons
 

Kulturnatten blir för övrigt en häktisk kväll för personal och elever från Kulturskolan. Under aftonen kommer man att ha program på skilda håll i staden.
– Ja, det stämmer. Vi kommer att framträda både utom- och inomhus.
Samtidigt som Pinocchio pågår kommer en gatuparad med blåsare att avtåga från gamla Saluhallen kl.19.00 ner till centrum. I Frälsningsarméns lokaler på Eriksgatan kan man höra flertalet av våra orkestrar samt klassiska gitarrister med start kl.20.00. På museet framträder vi med en bild- och musiksoaré i röda rummet kl.20.00 – 20.45. På Konsthallen framträder vi med pianomusik med start kl.19.00. På Kulturskolan kommer vi, utöver Pinocchio, att bjuda på en teater- och dansföreställning kl.20.30,
avslutar Cemjack.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser