Annons

Idag var det Sverigepremiär för en helt ny Gammel Dansk, Asmund Special. Premiären skedde i Landskrona och den som fick äran att vara först att servera ett smakprov till redaktionen var Poul W Lorenzen, krögare på Seglarpaviljongen.
Det är en luxusbitter där man tillfogat kaffe, kakao, lönnsirap och vanilj, förklarar krögaren som gjort sig känd för att vurma för just Gammel Dansk.
Detta är originalreceptet från 60-talet men den ansågs då för dyr att producera samtidigt som vissa ingredienser var svåråtkomliga och möjligen var smaken för komplicerad just då.

Den lyxiga varianten är stilligt förpackad i rör a´la Single Malt där flaskan är vackert svart med trycket direkt på glaset. Dryckens färg är mörkare än den vanliga GD:n och smaken förädlad.
Den är mjukare och snällare och lägger sig som choklad runt tungan. Konjaken till kaffet har fått en konkurrent, var omdömet från redaktionen.

Annons
 

Den passar utmärkt till desserten, poängterar krögaren som även hittat en perfekt partner för den som fördrar ett ”Luxus set”.
Ett vanligt set är en Gammel Dansk och en Hof. Till Asmund Special passar det utmärkt med en mörk Bernard.

Redan nu säljs Asmund Special i de danska butikerna och är några tior dyrare än Gammel Dansken.
– Jag vet inte när den kommer på Systembolaget men den ska gå att beställa via specialsortimentet, avslutar Poul.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser