Annons

Kulturnatten har år efter år hållit greppet om Landskronaborna även om höstblåsten kryddats med en och annan regnskur. Fredagen den 12 oktober är det återigen tid för Kulturnatt i Landskrona och denna gång firar man även 15 år. Såklart utlovas ett minst lika bra program som förra året.

Vi fyller i år 15 år ungt, vi fyller alltså moppe, något som präglar årets Kulturnatt, säger Emeli Zeilon samordnare för Kulturnatten på Fritids- och kulturförvaltningen.

Annons
 

Några som definitivt är i moppeåldern är Ungtupparna.
Vi har varit runt en hel del och spelat på pubar i staden, men nu kör vi en nerbantad version akustiskt på museet och varvar med föredrag om hur och vad det innebär att vara ungtupp, insidan, utsidan och det erotiska, säger trummisen Jens ”Tvåtakt” Westerberg och skrattar.
En mindre utställning med mopeder kommer även att finnas utanför Museet.

Navid Modiri, känd från filmkrönikan och göteborgsreggaebandet ”Navid Modiri och Gudarna”, besöker kulturnatten i samband med hans debutbok, ”Skrik om du brinner”.

Navid har gått två år på skrivarlinjen hos oss och han kommer att läsa ur sin debutbok på teatern 20.50, berättar Lisa Holmberg, pedagogisk ledare på Fridhems folkhögskola.
Frihem kommer även att bjuda på smakbitar från sina olika program.
– Vi kommer att ha skrivarverkstad, scenprojekt på både lilla och stora scenen i teatern och ett femtiotal kortfilmer kommer att rulla varje timme. Något vi vill lyfta fram lite extra är även att vi kommer gestalta fyra folksagor med musik och enkla rörelse för de mindre.

Som vanligt kommer även affärer, restauranger och fik göra sitt för en lyckad natt i kulturens tecken. Bland annat besöker landskronaförfattaren Jonas Berg, aktuell med en ny roman, bokhandeln Bok och Papper.

Helt nytt för i år är bland annat är att man kan testa på att bada bastu mellan 19.00 och 21.00 på Citadellbadet. Rådhustorget kommer att vara upplyst med ljusspel och i ett tält på Kasernplan kan man beskåda en fotoutställning där sex 15-åringar från Ungdomscentret Plantan fått vars en kamera och sedan fotat sitt Landskrona.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser