Annons

Sällskap på torsdagslunchen

Sällskap är en folkmusikgrupp bestående av fyra personer vars vägar korsats på Kulturskolan i Landskrona och på Musikhögskolan i Malmö. Oftast framträder de i trioform och under Sopplunchen 11/10 är det Anna Cederquist, Markus Tullberg och Andreas Ralsgård som står på scen.

Lunchgästerna kommer att bjudas på folkmusik från Sverige, Danmark och de brittiska öarna. Låtarna och sångerna framförs på instrument som blivit självklara i den nordeuropeiska folkmusiken; mandola (ett stort mandolinliknande instrument), träflöjt ( -”travers” 1800-talsinstrument som levt kvar i den traditionella musiken), blockflöjter av olika slag samt bodhrán (irländsk handtrumma).

Annons
 

Repertoaren består av sånger ur vis- och folksångtraditionen samt danslåtar såsom jigs, polskor och marscher. Sällskap har under de två senaste åren genomfört ett tjugotal konserter och workshops i Skåne.

Tilltugg till musiken är denna gång tomat-, potatis- och fetaostgratäng samt kronärtkockshjärtsallad.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser