Annons

Jakten på ny BoIS-tränare igång

Jakten på en ny tränare till BoIS är igång. Spekulationerna bland supportrar, sponsorer och andra är många. Somliga tränarnamn är mer heta, en del är riktigt kalla. Landskrona Direkt har listat en del tänkbara kandidater och även växlat ett par ord med några av de som funnits med i diskussionerna.

Conny Karlsson
En som figurerar i spekulationerna är Trelleborgs tränare Conny Karlsson som lämnar klubben efter säsongen. Och att han är aktuell bekräftar han själv.
– Jag och BoIS träffades för snart två veckor sedan och hade ett samtal. Att vi träffades betyder att intresset är ömsesidigt, säger Conny Karlsson till Landskrona Direkt.
– Jag fick då beskedet från Kenneth Håkansson och Mats Aronsson att de skulle höra av sig senast på onsdag.

Annons
 

Ulf Larsson
Ett av de hetare namnen som ploppat upp under de senaste dagarna är Ulf Larsson, Malmökillen som idag tränar Hvidovre i Danmark.
– Mitt kontrakt med Hvidovre löper ut efter säsongen men hur framtiden sedan ser ut vet jag inte idag, säger Larsson. Han låter övertygande när han förnekar att han skulle vara aktuell för BoIS.
– Det kan jag lova. Jag har inte hört ett ord från BoIS.
Ulf Larsson skulle dock kunna tänka sig sysslan.
– Klart att det låter spännande att träna BoIS. Det är en gammal fin klubb med stora traditioner. Jag kommer ihåg när man tog moppen för att kolla derbyna mellan MFF och BoIS på 70-talet. Dusterna mellan Christer Christensson och Claes Cronqvist är inget man glömmer.

Hasse Eklund
Hasse Eklund är assisterande tränare under Stuart Baxter i Helsingborgs IF och ett tag var hans namn på tapeten. Att han skulle vara aktuell för BoIS är något han dementerar.
– BoIS? Nej, de har jag inte hört något från. Det är inte aktuellt, säger Eklund.

Sonny Johansson
Även BoIS före detta spelare och tränare Sonny Johansson har det talats om men även här är det nej.
– Nej, det är inte aktuellt. Jag ska träna Landora nästa säsong också. Uppriktigt sagt så skulle jag inte palla med att vara tränare på elitnivå idag. Det kräver helt enkelt för mycket.

Andra namn som figurerat som mer eller mindre intressanta alternativ är Patrik Sundström, Lars Jacobsson, Åke Kallenberg, Magnus Pehrsson, Zoran Lukic, Jonas Thern, Stuart Baxter, Anders Linderoth och Janne Jönsson.
Det är en hel del namn du räknar upp och en del är intressanta. Jag kan säga att det finns ett eller annat namn till som skulle komplettera, säger BoIS sportchef Mats Aronsson när vi konfronterar honom med listan.

Landskrona Direkt försöker hitta några tecken som pekar på vilka BoIS-ledningen diskuterar med. Mats behåller dock lugnet. Han bekräftar att man diskuterat med Conny Karlsson och att han fortfarande kan vara aktuell.
Det rör sig om fem eller sex tränare vi tittar på i dagsläget och Conny är en av dessa, säger Aronsson och fortsätter.
Det är också svårt för mig att stryka personer ur listan utan att avslöja några hemligheter men klart är att tränare som Stuart Baxter och Janne Jönsson inte är realistiska i dagsläget. De är mycket bra tränare men deras löner ligger på en nivå som vi inte kan matcha idag.

Tidigare har Mats Aronsson klargjort att man tänkt presentera en ny tränare inom kort. Eventuellt redan denna vecka.
Det är fortfarande en målsättning men jag tror inte vi kan hålla den. Sådana frågor har en tendens att ta längre tid. Men mer än ett par veckor vill jag inte att det ska ta.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser