Annons

BoIS säkrade kontraktet efter seger mot Jönköping

– Landskrona vinner välförtjänt, summerade Jönköpings tränare Olle Nordin dagens match. Efter en mållös första halvlek som inte bjöd på mycket mer än ett stort bollinnehav för BoIS så blev det bättre fart i andra. Det förlösande 1-0 målet gör Jörgen Pettersson fyra minuter in i halvleken. Förspelet är vackert. Jocke Persson hittar Pär Cederqvist med en djupledsboll som anfallaren direkt chippar fram till en framstormande Jörgen som behärskat bredsidar bollen i mål.
Jag spekulerar lite i att bollen ska komma där, säger Jörgen om den perfekt tajmade löpningen.
– Det kändes lite som på den gamla goda tiden.

Målet var dessutom en frukt av dagens taktik där det var meningen att spela bollarna på marken så att Södras stora mittback Erik Skördåker inte skulle hänga med.

Annons
 

Även om den officiella skottstatistiken talar om 17-11 i avslut totalt så hade Jönköping bara en chans värd namnet. Och då gör Lee Baxter en underbar sidledsförflyttning och ser till att BoIS behåller ledningen.
Det är glädjande att Lee åter får hålla nollan. Han gör återigen en stabil insats, berömmer tränare Patrik Johansson sin keeper.
Matthias Eklund förtjänar också han beröm för sitt uppoffrande spel med ständiga löpningar och idag fick han dessutom kröna dagen med ett vackert kanonskott i nät. 2-0 målet kommer efter obeslutsamhet i Södras försvar och där BoIS lyckas täcka en rensning och bollen letar sig fram till ”Zeke” som kan trycka in den i bortre burgaveln.

Tio minuter innan borde Pär Cederqvist ha gjort tvåan då Ivo Pekalski serverade honom en genialisk passning på djupet men här gör Mikael Axelsson Jönköpingsmålet i en ”Baxter-räddning”.

Bara två minuter efter 2-0 målet nätar Matthias Eklund igen men denna gången hittar assisterande domare en offside på framspelare Cederqvist.

Sammantaget så vinner BoIS välförtjänt och säkrar därmed också kontraktet.
Vi är klara för Superettan nästa år. Jag kan inte se det på något annat sett, avslutar Patrik Johansson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser