Annons

Härlig stämning i hallen när klasshandbollen avgjordes

Vilket härligt tryck det var i idrottshallen igår när kommunmästerskapet i klasshandboll avgjordes för årskurs 2 och 3. Landskrona Direkt var på plats och på Lilla Sportspegeln manér följdes en av klasserna. Valet föll på klass 2A från Västervångskolan som det skulle visa sig hade starkt stöd från läktarna där skolans treor hejade fram de yngre till stordåd.
– HEJA VV, ekade tillsammans med taktfasta dunkningar i sargen.

– Tjejerna är också jätteduktiga, sa Fabian Hast ödmjukt efter att ha inlett första matchen mot Pilängskolan med att själv dunka in fyra snabba mål. Matchen skulle dock bli en jämn historia i andra halvlek när lilla Zuhal ställde sig i målet och fullständigt spikade igen kassen.
– Fick du en bild på mitt mål, undrade Anton Andersson och menade att klassen skulle bli svårslagna idag.
Och nog stämde det. Klass 2A gick obesegrade genom gruppspelet och ställdes mot Dammhagskolans tvåor i semifinalen. Efter en målrik match, avgick Västervångsskolan med segern, 12-8.

Annons
 

Klasshandbollen avgörs i matcher om två gånger åtta minuter och spelas på tre mindre planer i Idrottshallen. Spelet är snabbt, skotten och dribblingarna många. I varje lag måste två av spelarna vara tjejer. Dessutom måste en tjej vakta målet under en halvlek. Därtill räknades mål gjorda av tjejer dubbelt.
Jag har gjort två och Linnea ett mål hittills, sa Ronja Karlsson strax innan semifinalen och sken ikapp med solen utanför.
– Det slår aldrig fel. Höstens finaste dag sammanfaller alltid med klasshandbollen, sa Anders Sjölin idrottslärare på Seminarieskolan.

Klassföreståndare för 2A Annika Najafi och fritidspedagog Annette Sörensen fick hjälp av klasspappa Christer Bergström att dela ut vars en glass till kämparna i en av pauserna.
– Det har de verkligen förtjänat. Jag hade ingen aning om att de skulle vara så här duktiga. Vi har ju bara tränat handboll en enda gång innan detta, sa fröken Annika som var tagen och stolt över sina adepters framfart. Och visst skulle det bära hela vägen. I finalen fick man återigen möta Pilängsskolan, och efter en jämn och välspelad match stod 2A som vinnare av hela turneringen efter en avslutande 3-2 seger.

Överraskningen och glädjen blev inte mindre av att klassen erhöll 800:- i förstapris av arrangerade Gubbarna/Wargo.

 


Hårt uppvaktad inledde Fabian Hast målskyttet för 2A.


8-åriga Noah Fransson visade prov på spänst


– Härligt Ronja!, Max Mårtensson är framme och gratulerar till målet.


Svårt att snacka taktik när media är på plats.


Många klassföreståndare levde sig in i matcherna.


Stödet från läktarhåll var mäktigt


David Stenblom gör dagens snyggaste mål (?) när han hängande i luften skjuter skottet mellan sina egna ben.


Vild segerglädje när slutsignalen går och det står klart att 2A nått semifinalen.


Innan finalomgången gällde det att ladda batterierna. Tur då att klasspappa Christer fanns på plats och bjöd på glass.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser