Annons

Två guld till LAF vid Nordic Open

Två guld och två brons fick Landskrona Asiatiska Förening med sig hem från Nordic Open i Köpenhamn den gångna helgen.

Landskrona Asiatiska Förening ställde upp med fyra fighters på Nordic Open i Köpenhamn i lördags. Bland de tävlande fanns representanter från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Polen, Nederländerna, Ungern och Tyskland. Landskronas representanter tog hem fyra av fyra möjliga medaljer. Skörden blev två guld och två brons.
– Återigen gör våra tävlande bra matcher och vi är mycket nöjda med allas prestationer, säger Katarina Pettersson från LAF.

Annons
 

Tony Berglund gick i – 81 kg och mötte i sin första match en dansk fighter. Tony var stabil och jobbade på bra, och använde sin boxning väl, men föll på valet av taktik. Då det danska poängräkningssystemet prioriterar sparkar före boxning i fightingen missade Tony en del poäng vilket medförde en förlust. Trots detta fick Tony ett brons med sig hem.

Abdirasaq ”Abbe” Mohamed, – 75 kg, fick möta en polsk fighter i sin första match. Abbe rörde sig mycket, smart och snyggt och lyckades pressa polacken. Abbe gjorde en av sina klart bättre matcher i sin kickboxningskarriär, med mer pondus än tidigare, men tyvärr räckte det inte ändra fram till vinst. Men Abbe gick inte lottlös hem, utan fick med sig ett brons.

Edwin Pettersson, – 60 kg, mötte samma fighter från Kalvhagen i sin första match som han mötte i cupen helgen innan. Med den matchen friskt i minnet var matchbilden väldigt lik föregående möte. Edwin jobbade mycket med sin boxning, och lyckades ta hem segern i en jämn match. I finalen vann Edwin på walkover då hans motståndare hade skadat sig i en annan match. Lite synd då Edwin hade hoppats på att få kriga till sig vinsten, men i slutändan kom dagens första guld för klubben.

Marcus Johansson, + 91 kg, stod för klubbens bästa prestation. För ovanlighetens skull fick Marcus gå 3 matcher under dagen. I sin första match mötte Marcus en fighter från Danmark. Första ronden var jämn, men i andra satte Marcus in en extra växel som hans motståndare hade väldigt svårt att hänga med på. Marcus vann på snygga tekniker och mycket sparkar. I sin andra match mötte Marcus en fighter från Tyskland. Matchbilden i denna match var väldigt lik den första och Marcus körde än en gång över sin motståndare rent tekniskt. Marcus fullkomligen bombarderade sin motståndare med sparkar mot huvud och kropp och körde väldigt avspänd och lysande fighting. Finalen blev en kort historia. Återigen kontrollerade Marcus matchen från första början och redan i mitten av första ronden insåg hans motståndare, en fighter från Danmark, att Marcus var den starkare fightern och kastade in handduken. Guld till Marcus efter väldigt imponerande fighting!

Rapporterar Katarina Pettersson från Landskrona Asiatiska Förening.

Om föreningen:
Landskrona Asiatiska Förening är en kampsportsförening med kickboxning på programmet. Föreningen har funnits i Landskrona sedan 1989 och har haft många tävlingsframgångar med bland annat flera medaljer vid VM och SM i kickboxning samt SM, EM och VM i wushu (kungfu).

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser