Annons

Snart är det dags: Årets Landskronit

En något udda förening gör idag debut på Föreningslistan här på Landskrona Direkt. Det är Föreningen Landskroniter i Stockholm (FLIS), som nu tar plats bland övriga föreningar i staden.

Föreningen är en sammanslutning av utflyttade landskroniter och folk med anknytning till Landskrona, som på det här viset har en gemensam träffpunkt i huvudstaden. Föreningen är över 70 år gammal och bildades 1934. Från början var endast manliga medlemmar välkomna, men den regeln är förstås numera avskaffad. Ordförande är för närvarande Kristina Ossmer som ett ytterligare bevis på nya och modernare tankar.

Annons
 

FLIS ordnar träffar och utflykter för sina medlemmar och årets stora händelse under föreningens långa historia är förstås Gåsafesten.
– Ja, även i år blir det gemensamt ätande av gås på lokal, säger föreningens sekreterare och tf vice ordförande, Lennart Andersson själv 08:a sedan 39 år.
– Av praktiska skäl arrangerar vi år festen tillsammans med vår grannförening i Stockholm, Malmöpojkarna.

De har som ett hyss att bära runt en uppstoppad gås vid namn Agapetus i en bärstol i lokalen före maten, men vi kan kontra med ett eget hyss, nämligen utdelandet av priset Årets Landskronit vid middagen. Det är minst lika fint och kanske mer levande.

Landskroniter i Stockholm och Malmöpojkarna är enligt vad som är känt de två enda skånska föreningarna i huvudstaden inom detta område.
Som vanligt avslöjas inte namnet på årets pristagare i förväg, men Direkten ber att få återkomma i ämnet i början av november månad.

För att gå in på FLIS hemsida, klicka här >>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser