Annons

Kickboxmedaljer till Landskrona Landskrona Asiatiska Förenings deltagare vid Septembercupen i Karlskrona gjorda alla riktigt bra i från sig. Foto:Privat

Landskrona Asiatiska Förening tog en fin medaljskörd när man i helgen gästade Septembercupen i Karlskrona. Klubben ställde upp med sex fighters och dessa lyckades bärga hem två guld, ett silver och två brons.
Alla tävlande genomförde bra matcher och vi är mycket nöjda med allas prestationer, säger Katarina Pettersson från LAF.

Matchreferat:
Abdirasaq Mohamed gick i -74 kg och mötte en figther från Stockholms Kickboxing. Trots en kort framförhållning och en snabb uppvärmning gjorde han bra ifrån sig. Detta räckte dock inte ända fram till en seger och Abdirasaq blev utan medalj.

Annons
 

Marcus Johansson, +94 kg, gick i en klass med endast tre tävlanden vilket medförde att alla deltagare möter varandra. I den första matchen ställdes Marcus mot en motståndare från hemmaklubben Kalvhagen. Till en början var matchen jämn men Marcus kom in i matchen och i sista ronden ägde han den. I den andra matchen hade motståndaren skadat sig i tidigare match vilket ledde till att Marcus vann på walk over. Dessa segrar medförde att Marcus tog hem guldet i den tyngsta viktklassen.

Andreas Dimmer gjorde sin debut i kickboxningssammanhang och tävlade i -63 kg. I debutmatchen möte även han en fighter från Kalvhagen. Andreas agerade stabilt och dominerade matchen. Han tröttade ut sin motståndare rejält med hjälp av sparkar och slag och tog sig vidare till semifinal. I semifinalen mötte Andreas en fighter från Ängelholm. På grund av att motståndaren var längre hade Andreas svårt att komma in på kropp och fick därför inte in alla tekniker. Förlusten gav en ny chans till medalj genom match om bronsplats. I denna match mötte Andreas åter en fighter från Kalvhagen. Denna gången var motståndaren kortare än Andreas. Andreas satte många tekniker och rörde sig bra mot ett inte helt lätt motstånd. I slutändan tog han hem matchen och därmed bronset:
En stor framgång med tanke på att detta var första gången Andreas tävlat som kickboxare, kommenterar Katarina Pettersson.

Edwin Pettersson gick också i -63 kg och mötte i sin första match en fighter från Kalvhagen. Han styrde matchen och kände sig snabbt ganska säker i ringen. Med hjälp av sina väl kontrollerade tekniker tog han sig vidare till finalen där han mötte en fighter från Ängelholm. I den matchen spände han sig lite för mycket inledningsvis och kunde inte få till sin vanliga rutin och lyckades därför inte riktigt komma in i matchen förrän i sista ronden. Där vaknade han, krigade hårt men det räckte tyvärr inte till en vinst. Silver till Edwin.

Katarina Pettersson, -50kg, mötte en fighter från Olofström i en hård match. Katarina hade dock svårt att få rätt distans till motståndaren och var alltför defensiv vilket medförde en förlust. I matchen om vem som skulle ta hem bronset mötte Katarina en fighter från Kalvhagen och där hade hon lättare att finna sin plats i ringen. I en lugn och sansad takt gjorde hon som hon skulle och styrde matchen. Vinsten resulterade i ett brons.

Tony Berglund, -79 kg gick på grund av lågt deltagarantal enbart en match mot en fighter från Vollsjö. Tony är en rutinerad fighter som genomförde en mycket lugn och välkontrollerad match. Han följde planen från start till mål och avgick med segern vilket gav honom ett guld.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser