Annons

En tagning, två kilometer, ett mästerverk – Csabas film lovprisas

– De senaste dagarna har varit omvälvande i alla ordets bemärkelser. I fredags, då jag var på väg till Nordic Panorama Film Festival i Oulu, Finland, nåddes jag av ett samtal på Helsinki flygplats om att ”Väsenpumpen” kvällen därefter skulle få motta två utmärkelser vid 4th. Cinefest i ungerska Miskolc. Filmen belönades både med pris för Bästa Långfilm samt Kritikerpriset, säger en strålande glad Csaba Bene Perlenberg på onsdagsmorgonen.

Glädjen stannar inte vid det, för igår kväll var filmaren på plats i Oulu i Finland och Csaba berättar.
Efter en hel del tisslande och tasslande, så fick jag den stora äran att vara den första nordiska regissören någonsin som fick ta emot det helt nyinstiftade priset New Nordic Voices Award, vid den 18:e upplagan av Nordic Panorama Film Festival för ”Väsenpumpen”.

Annons
 

I sin motivering skriver juryn bland annat, fritt översatt:
Filmskaparen har en säregen stil i att regissera, som utmanar både skådespelare och kamerateamet. Från första stund är detta en film som fascinerar och fängslar. En tagning, två kilometer, ett mästerverk.

Läs även Veckans profil med Csaba >>>

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser