Annons

Boulespelarna gläds åt beslutet

Dagen efter måndagskvällens fullmäktigemöte är minerna uppåt på åtskilliga av stans boulespelare. Uppemot 45-50 spelare hade bänkat sig på åhörarläktaren för att följa med i debatten. Och troget satt man kvar och väntade till långt efter klockan 22 innan den socialdemokratiska motionen kom på dagordningen.
Klockan han bli 22.45 innan beslutet kom men den som väntar på något gott väntar inte för länge, säger Jan Bensefelt, ordförande för Landskrona bouleallians och räknar upp flera av turerna som funnits kring en hall i Landskrona.
Äntligen går kommunen in och gör något för spelarna. Detta har länge varit vår största önskan. En hall blir också en bra pusselbit i vår satsning på att få ungdomar till att börja spela boule, poängterar han.

Att vi var så många på läktaren tror jag påverkade politikerna, säger Jan Bensefelt som nu gärna ser att Fritid och Kultur påskyndar den översyn som just nu pågår hos förvaltningen av underhållsplanen för befintliga anläggningar.
Nu får vi väl först sätta oss ner med företrädare för Fritid och diskutera fram var det kan vara lämpligt med en hall. Vi har tidigare tittat på den gamla grusplanen som numera är invallad ute vid idrottsplatsen. Det tror vi fortfarande är den bästa platsen, säger Jan Bensefelt som hoppas på en 25 x 50 meter stor hall med plats för 10 banor.
Blir det ute vid IP är där även plats för utomhusbanor och det hade naturligtvis varit idealiskt.

Annons
 

I Landskrona bouleallians ingår 12 klubbar. Tio av föreningarna är pensionärsföreningar medan två av klubbarna, West Winds och Landskrona Bouleklubb är anslutna till Sydsvenska Bouleförbundet.
Det är här de licensierade spelarna finns. Dessa båda klubbar bedriver en mer omfattande verksamhet med träningar och tävlingsspel.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser