Annons

Besam flyttar produktion till Tjeckien – 13 berörs i Landskrona

13 anställda vid produktionen av karuselldörrar vid Assa Abloy Entrance System, i folkmun Besam, mister sina jobb. Detta sedan företaget beslutat om att öppna en ny fabrik i Tjeckien.
– Denna förändring är en del av ASSA ABLOY Gruppens omstruktureringsprogram och den nya tillverkningsstrukturen inom Entrance Systems Divison i Europa kommer att bestå av en komponentfabrik i Landskrona och en systemfabrik i Tjeckien, skriver Juan Vargues, VD och koncernchef i ett pressmeddelande.

Vad Landskrona Direkt erfar rör det sig om att tillverkningen av bland annat karuselldörrar inte är löneeffektivt och att lönekostnaderna i Tjeckien endast ligger på 25-30 % mot vad arbetarna tjänar i Landskrona.

Annons
 

Förhandlingar mellan företaget och facken kommer att inledas under de kommande veckorna. ASSA ABLOY Entrance System har för avsikt att stödja varje anställd som blir berörd med arbetsförberedande åtgärder samt att arbeta tillsammans med de lokala arbetsförmedlingarna med avsikten att hjälpa till att finna nya arbetstillfällen för dessa personer, skriver man vidare.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser