Annons

Olycka i värnplikten ger 21-åring skadestånd

Efter en olycka i samband med militärtjänstgöringen får en 21-årig man från Asmundtorp 36 000 kronor i skattefri ersättning från Kammarkollegiet.

I motiveringen skriver myndigheten att bedömningen gjorts med utgångspunkt från ärrens placering samt mannens ålder. Det var i samband med en övning med skarp ammunition på Revingenäs skjutfält för drygt två år sedan som en patron flög ur magasinet i anslutning till ett magasinbyte.
Patronen träffade ögat med nedsatt syn som följd och från försvarets sida skall man omarbeta reglementet och öva magasinbyte oftare så att liknande olyckor undviks i framtiden. Beslutet om skadestånd kan överklagas.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser