Annons

Selma intar Kasernplan

Klockan 11 på lördag klipper kommunalråd Tutti Johansson Falk, utklädd till Selma Lagerlöf (?) invigningsbanden till den första kvinnliga företagsmässan i Landskrona. I ett 525 kvadratmeter stor tält på Kasernplan kommer utställare att värvas med föredrag, musikunderhållning, lotteri, kaffeservering, fotoutställning och modevisning.
Meningen med mässan är i stort sätt den samma som för vårt kvinnliga nätverk, nämligen att vi ska pusha varandra, säger Anette Oltner, en av 22 kvinnliga företagare som ställer ut på mässan och som tillsammans med Ina Zachhau och Anneli Heiskanen planerat för arrangemanget under ett drygt halvårs tid.
– Dessutom hoppas vi att mässan ska bidra till att fler kvinnliga företagare och för den delen företagsamma kvinnor ska hitta till vår förening, ”Selma i Landskrona”, inflickar Ina Zachhau.

Föreningen för kvinnliga företagare, Selma i Landskrona, bildades för cirka ett och ett halvt år sedan efter ett initiativ från Landskrona kommun, Resurscentrum i Skåne och föreningen Kvinnokraft. Ett forum för kvinnliga näringsidkare i Landskrona, vilka många gånger dessutom är soloföretagare, saknades. En grupp kvinnliga företagare bjöds in och snart hade en förening med en klar målsättning bildats.
Vi låter den kvinnliga företagaren få stå i centrum och vädra sina funderingar och idéer fritt. Förhoppningsvis blir vi också en länk mellan företagen och kan därmed stimulera samarbete mellan medlemmarna, poängterar Anneli Heiskanen, föreningens ordförande och tillika projektledare för mässan. Föreningen har ett digert verksamhetsprogram och har redan hunnit avverka flera föredrag, utflykter och studiebesök.
Tidigt väcktes idén om en mässa. Många av våra medlemmar är småföretagare och har helt enkelt inte möjlighet och ekonomi att ställa ut på de stora mässorna. Då kunde detta vara ett alternativ, säger Anette Oltner och får medhåll av sina medsystrar.

Annons
 

Landskrona har kanske inte den stoltaste av mässtraditioner. Det har funnits aktörer tidigare men efter ett par försök så har det lagts ner eller som senast ställts in efter långtskridna planer.
Vi kommer att lyckas och kan redan nu säga att det blir en mässa även nästa år. Vi har jobbat ihärdigt och ideellt, poängterar Ina Zachhau och Anneli Heiskanen uppskattar att man hittills lagt ner 200 arbetstimmar i planering.
– Vi får ju inte glömma att tillägga att kommunen har varit änglar i vårt förberedelsearbete, säger Anette Oltner.

Att mässan i Landskrona ”krockar” med Svalövsmässa ser trion enbart som något positivt.
Säg inte krockar. Vi kommer att ha dragkraft av varandra och många vill säkert hinna med båda, avslutar Anneli Heiskanen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser