Annons

Fryshuset och Vattenfall delar ut priset Energispridarna

För tillfället befinner sig representanter för Fryshuset på turné. Det är Anders Carlberg med flera som berättar om Fryshusets verksamheter, bland annat ”De glömda barnen”. I samband med föredraget delar Vattenfall ut 20 000 kronor till en person eller verksamhet som gjort en god insats för ”De glömda barnen”, ett pris man kallar Energispridarna.
– Generationerna lever i olika världar. Vi lyssnar inte till samma musik, läser inte samma böcker och ser olika program på tv. Ungdomskulturen har avgörande inflytande över ungdomarnas värderingar. Om vuxna inte öppnar en dialog med dem och bygger broar mellan generationerna, skapas ett tomt, bräckligt och farligt samhälle. Cirka 14 procent av Sveriges barn växer upp i hem med problem som missbruk, våld och psykisk sjukdom. De lever under hårda förhållanden, ofta i det tysta. Vi kallar dem ”De glömda barnen”, skriver Fryshuset, i ett pressmeddelande.

Idag är det Landskrona som får besök och inviger det hela i Idrottshallen klockan 16.00 gör kommunalråd Torkild Strandberg och Lennart Söderberg, kommunfullmäktiges ordförande.

Annons
 

Anders Dahl, Chef Vattenfall Vindkraft hälsar därefter välkommen och berättar om bakgrunden till ”Energispridarna”. Därefter berättar Anders Carlberg med flera om Fryshusets verksamheter, bland annat ”De glömda barnen”.

Prisutdelningen sker klockan 17.45 och därefter finns tillfälle för frågor och diskussion fram till klockan 19.00.

Läs mer på Fryshusets hemsida.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser