Annons

Bra insats i Varpa-SM

Landskrona Varpaklubbs herrlag stod för en bra insats när man tog sig till kvartsfinal i SM för tvåmannalag i Sundsvall i veckoslutet. Laget bestod av Tim Andersson och Ken Andersson, som fick kallas in som reserv efter det att ordinarie Anders Månsson tvingades avstå på grund av en ömmande höft.

Landskronalaget började med att kasta överraskande bra när man kvalbesegrade på pappret starkare Nynäshamns IF 2 med förkrossande 12-2.
Det stämde förvånansvärt bra, säger Tim Andersson och berättar om de svåra väderförhållandena som rådde.
– Det var bara två grader varmt när matchen började och ändå presterade vi så pass bra kastning.

Annons
 

Att det stämde förstår man när laget sedan slog en av förhandsfavoriterna, Nynäshamns IF, lag 1, med siffrorna 12-8, 12-11. I denna match kastade Tim riktigt bra och Ken kompletterade genom att gå in och ta några stick vid riktigt kniviga lägen.

I kvartsfinalen ställdes man mot Banda VK från Gotland och trots ännu en bra insats fick man ge sig med samma siffror som man vann med i åttondelen, 12-8, 12-11.
– Vi kastar bra här med och ger de en verklig match men det lilla flyt vi kanske hade i matchen mot Nynäshamn hade vi nog inte mot Banda. Men totalt sett måste vi vara nöjda, vi hade en tuff lottning och gick betydligt längre än väntat, avslutar Tim.

Svenska Mästare blev en annan gotlandsklubb, Hablingbo IK, som i finalen besegrade Västkustens VK från Göteborg.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser