Annons

JO-anmälan efter omhändertagande

En fyrabarnsfar från Landskrona har JO-anmält två handläggare på familjeenheten efter det att yngsta barnet omhändertagits med hjälp av LVU, lag med särskilda bestämmelser om vård av unga. I anmälan skriver pappan att sonen, 14 år gammal, blev mobbad i skolan och trots alla försök som gjordes fortsatte mobbingen. Enligt pappan reagerade sonen då genom att slåss i försvar och från skolans sida kände familjen inget stöd.
Efter långa misslyckade samtal och byte av skola kom vi i kontakt med familjeenheten och hoppades då få den hjälp vi behövde, skriver pappan i anmälan, men i stället placerades sonen på utredningshem mot familjens vilja . Familjen skriver att man ville samarbeta utan att sonen skulle skiljas från sina föräldrar. Men det var inte mycket vi kunde göra, LVU-lagen gällde och de skickade polisen på oss flera gånger, fortsätter pappan i sin anmälan och skriver vidare att ”ingen i världen kan ta hand om honom bättre än vi föräldrar”.
Föräldrarna flyttade då sonen tillbaka till hemlandet för att undvika LVU-placeringen med påföljd att sonen missat 1,5 år av sin skolgång. Vidare frågar sig föräldrarna om inte sonen har rätt till skolgång som alla andra barn och konstaterar också att man inte tänker följa beslutet om LVU-placering. Nu vill pappan att JO utreder hanteringen av sonens fall och avslutar anmälan med att han inte vill ” leva med rädsla när polisen kan dyka upp och hämta min son”.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser