Annons

Sergio Garay slutar som kommunchef med omedelbar verkan

Sergio Garays uppdrag som kommunchef avslutas idag. Detta meddelar Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg i ett pressmeddelande.
Sergio Garay och Torkild Strandberg har träffats under veckan för att diskutera framtiden.
– Min bedömning är att de utmaningar och det förändringsarbete som Landskrona kommun står inför, när det gäller när gäller såväl arbetsformer, lednings- som organisationsstruktur och om dagens mål och visioner skall kunna infrias behövs en annan kompetensprofil än den Sergio Garay besitter, skriver Strandberg i pressmeddelandet.
– Sergio Garay har under sin tid som kommunchef utvecklat organisationen mot ett mer externt och medborgarinriktat fokus. Särskilt framgångsrikt har arbetet med trygghetsskapande åtgärder varit. Jag vill önska Sergio Garay allt gott inför hans fortsatta yrkeskarriär, säger Torkild Strandberg.

Ersättare för Garay förordnas med största sannolikhet kanslichef Stefan Johansson. Detta sker vid kommunstyrelsens ordinarie sammanträde den 12 september.
– Utifrån den anställning jag har idag så anser jag att jag kan fullfölja det som Sergio och kommunen har planerat inför den närmaste tiden. Jag accepterade därför att ta tjänsten som tillförordnad kommunchef till man rekryterat en ny, säger Johansson till Landskrona Direkt.

Annons
 

Landskrona Direkt har försökt nå Sergio Garay för en kommentar utan att lyckas.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser