Annons

Glädje i Slottsparken

Förhoppningsvis kommer mungiporna att dras uppåt för de som på onsdag kväll besöker Slottsparken.
På scen står den unga prisbelönta dansgruppen Glädje från Ukraina. En grupp som behärskar allt från balett, modern dans, magdans till traditionell folkdans.
De gör succé var de än uppträder, säger Svetlana Dembkiewicz, hårfrisörska i Landskrona och som varit dansgruppen behjälplig vid tidigare turnéer.

Gruppen består av ett 40-tal unga dansare från Kulturskolan i Borispol. Dansgruppen har gästat Skåne tidigare och gjort många bejublade framträdande men gör alltså i år för första gången ett stopp i Landskrona under sin sydsvenska turné.
I torsdags uppträde Glädje i Svalöv och visade prov på danser från Ryssland, Indien, Sverige och många andra länder. Inte ett öga var torrt. De dansar som fullblodsproffs trots att de bara är mellan 8 och 16 år gamla, säger Svetlana.
Kvällen i Slottsparken startar klockan 19.00 och med konferencierens hjälp får publiken veta mer om de olika danserna samt tolkning. Poul W Lorenzen ser till att det blir servering i caféet. Vid kyla och regn flyttar arrangemanget till Folkets Hus. Fri entré
.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser