Annons

Skapa ett monumentet

Vänsterpartisterna Camilla Andersson och Lars Ståhl motionerar till kommunfullmäktige att det reses ett monument lagom till Landskronas 600-års jubileum 2013. Monumentet skall hedra alla de människor som under århundraden byggt upp Landskrona. Tidigare har det lagts fram förslag om att resa en staty över Erik av Pommern. Men detta tycker inte de båda vänsterpartisterna.
– Erik av Pommern kanske fixade stadsrättigheterna men om det inte vore för alla de som genom sitt arbete bidragit till stadens utveckling hade det nog inte blivit någon stad, säger Lars Ståhl.

– Män, kvinnor och barn som genom sitt arbete i svett, glädje och tårar skapat denna stad. Bönder, arbetare, tjänstemän som skapat mervärden som vi alla nu kan ta del av i välfärdssamhället. Kulturarbetare som har gett staden en själ. Innovatörer som förverkligat idéer och möjliggjort industrins utveckling. Det är dessa människor som borde ta åt sig äran över Landskronas framväxt, skriver vänsterpartiet i sin motion som kommunfullmäktige har god tid att fundera på fram till 2013.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser