Annons

Trädgårdsgillet håller greppet om publiken Hela 2625 personer röstade på någon av de nio trädgårdsflottarna.

Trädgårdsgillet håller greppet om publiken och publiken strömmade till för att beskåda de vackert smyckade flytande trädgårdarna i vallgraven och ta del av Konsthallens spännande utställning baserad på boken ”Konstnärens trädgård”.

Det är första gången som vi kopplar utställningen direkt till trädgårdsgillet och det tycks vara populärt, förklarade konstintendent Birthe Wibrand och räknade in drygt 800 besökare under de två första dagarna.

Annons
 

– Och det kommer säkert lika många i dag, tippade hon om söndagen och två av besökarna, Ulla och Lars Bengtsson, hade tidigt tagit bilen från Helsingborg för att besöka trädgårdsgillet i Landskrona.

Besökarna kommer både från när och fjärran för att ta del av trädgårdsprakten, men också för att göra ett och annat spännande fynd på trädgårdsmarknaden.
Här kan man få lite tips av kunnig personal och dessutom finns det så många spännande växter att upptäcka, förklarade Eivor Stensson och försökte välja bland de spännande lökväxterna.

Under den avslutande dagen gjordes vem av de nio flottarna som knep vandringspokalen i tävlingen Flottaste Flotten.

Det blev en rosa dröm kallad Pretty in pink av Växthuset i Tullstorp AB. Hela 858 röster av totalt 2625 fick flotten som gick i rosa och grått.

Motiveringarna fylldes av ord som romantisk, elegant och stilren och utrop såsom ”Här vill jag vara!” Någon tyckte den var ”En dröm i rosa som inspirerar mig i inredandet av min nyanlagda altan”.

Flottarna finna att beskåda fram till och med tisdag, därefter vänder de åter till sin vintervila i väntan på nästa års Trädgårdsgille.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser