Annons

Solskiftet firade 40 HSB Landskronas vd Kenneth Håkansson och Solskiftets ordförande Tommy Wallgren invigde den nya utsmyckningen, ett konstverk av Lena Olsson som döpts till ”Vattenspeglingar”.

Det bjöds in till fest när bostadsrättsföreningen Solskiftet firade 40-årsjubileum och visst fanns det skäl att fira, aldrig har intresset för bostadsrätter varit större i Landskrona.

– Vi har kö till våra lägenheter och mäklarna söker ständigt objekt, förklarar Ingmar Larsson som flyttade till Solskiftet för 17 år sedan, en flytt han inte ångrar.
– Absolut inte, vi har bra ordning i föreningen och avgiften har inte höjts på 14 år, berättar han och ordförande Tommy Wallgren delar den positiva bilden.
– Under senare år har vi sett hur priserna ökat och en förklaring kan vara att det är nära till service i form av butik och stationen, och dessutom ett lugnt område som de boende trivs i.

Annons
 

Föreningen, som omfattar 118 lägenheter, bildades redan 1964 och de första husen stod inflyttningsklara 1967.
Då fick man betala 3 600 kronor för en trea och avgiften låg runt 500 kronor. I dag säljs lägenheter för över en halv miljon, så förräntningen på insatt kapital har onekligen blivit bra, konstaterade HSB Landskronas vd Kenneth Håkansson som också fick förtroendet att inviga den nya utsmyckningen, ett konstverk av Lena Olsson som döpts till ”Vattenspeglingar”.

Enligt statistik från företaget Mäklarstatistik.se har priserna på bostadsrätter i Landskrona ökat med 30 procent det senaste året, ökningen är den högsta i Skåne. Priset för bostadsrätter låg enlig Mäklarstatistik.se på ett genomsnitt på 7 742 kronor per kvadratmeter eller 590 000 i snitt för en bostadsrätt.
– Vi märker också ett stort intresse för våra olika projekt och bostadsrätten har blivit ett alternativ till den egna villan, poängterar Kenneth Håkansson och vad gäller HSB Landskrona så har man nu avslutat sitt engagemang i Nyhamn och där har de lägenheter som sålts vidare gått för dubbla priset.
– Det är en otrolig prisökning på bara knappt två år, poängterar Kenneth Håkansson som nu är i full gång med att projektera ett större bostadsprojekt i Häljarp.

– Där arbetar vi med ritningarna och det handlar om en spännande arkitektur. Häljarp är intressant, inte minst för närheten till pågatågen och motorvägen, det är ett bra alternativ för de som pendlar till sina jobb.

Även om det nu gått 40 år sedan de första flyttlassen gick till Solskiftet så är intresset för lägenheterna stort och av de ursprungliga bostadsrättsinnehavarna bor sex ännu kvar.
– Trivseln är stor i området och det gör att man gärna bor kvar, avslutar ordförande Tommy Wallgren som själv bott i området i nio år och inte har några planer på att flytta.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser