Annons

För att lösa bristen på skollokaler i Glumslöv har kommunstyrelsen beslutat sig för att bygga sex villor.
Det är en ovanlig, men samtidigt ekonomiskt fördelaktig metod som jag tror kommer att väcka uppmärksamhet runt om i landet. En ren vinn-vinn situation för kommunen som kan sälja villorna när de inte längre behövs för skoländamål, förklarar kommunalrådet Torkild Strandberg, fp.

Bakgrunden är den att bristen på skollokaler i Glumslöv är akut och alternativet hade varit att hyra in paviljonger.
– Men det är en dyr lösning och dessutom går paviljongerna inte att sälja vidare när de inte längre behövs, poängterar Torkild Strandberg.

Annons
 

Sedan tidigare finns en tomt avsatt för skolbygge intill idrottsplatsen, den kommer nu att tas i bruk för de sex skolvillorna. Två av dessa byggs redan i höst för att stå klara till vårterminen 2008 och de fyra övriga planeras att byggas under nästa år.

Den tomt som var avsatt visade sig vara för liten för den nya skola som planeras, därför har kommunen nu startat ett detaljplanerbete för en ny skoltomt strax intill.

Men här handlar det om område som är landskapsskyddat och därför måste vi ha länsstyrelsens tillstånd och den processen kan ta några år, förklarar Torkild Strandberg som samtidigt med skolplanen också vill undersöka möjligheten för ytterligare villabebyggelse i området.
– Vi vet att suget efter bostäder i Glumslöv är stort och därför tycker vi att det är lämpligt att undersöka möjligheten för fler villor.

Efter en mångårig period med överklagande så är tre bolag i gång med att bygga sammanlagt mellan 110 och 120 nya villor och radhus, så behovet av nya skollokaler är stort i Glumslöv.

Varje ny skolvilla beräknas kosta 1,6 miljoner kronor att bygga, pengar som kommunen räknar med att få tillbaka den dag man väljer att sälja dem för bostadsändamål. Dessutom kan lösningen bli aktuell på andra platser med brist på skollokaler, närmast handlar det om Häljarp.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser