Annons

Vuxennämnden fick rätt i kammarrätten

Vuxennämnden gjorde rätt som vägrade en kvinna underhållsstöd och bostadsbidrag efter det att dottern gift sig. Det konstaterar kammarrätten i en dom.
Det var i november 2005 som nämnden sa nej till kvinnans begäran om fortsatt bidrag eftersom dottern bodde kvar hemma efter giftermålet. Hon kunde då inte bo med sin make eftersom han befann sig utomlands.

Kvinnan överklagade nämndens beslut till länsrätten som i en dom den 13 juni förra året gav kvinnan rätt till fortsatt bidrag. Den domen överklagades till kammarrätten som nu alltså gett kommunen rätt och upphävt länsrättens tidigare dom.

Annons
 

Kammarrätten konstaterar, precis som vuxennämnden, att familjen gått miste om underhållsstöd och bostadsbidrag till följd av att kvinnans myndiga dotter gift sig men att dessa ekonomiska konsekvenser inte medför att ”ansvaret för kvinnans försörjning skall övergå till vuxennämnden”.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser