Annons

Pizzaägare fick tillbaka alkoholtillstånd

Landskrona Pizzeria, vilken är en av stadens äldsta pizzerior, har sedan tidigt i våras haft sitt serveringstillstånd av alkohol indraget. Anledningen var bland annat att ägaren, Zivko Stojkovski, förvarat sprit inköpt i Tyskland i en kyl i restaurangen. Sammanlagt rörde det sig om 13,4 centiliter i två olika flaskor som av misstag hamnat i den aktuella kylen. Flaskorna ska ha ställts där efter en privat julfest i ägarens lägenhet som ligger på andra våningen. Vid städning ska hans döttrar ha ställt flaskorna i kylen.

Detta var dock något man på Vuxennämnden inte trodde på. Efter att flaskorna upptäckts vid en inspektion togs ärendet upp i nämnden och samtliga nämndsledamöter utom en, Marko Huttunen, m, tyckte att Zivko Stojkovski inte skulle tillåtas servera alkohol och så blev också fallet. Zivko Stojkovski överklagade då beslutet men fick trots detta inte tillstånd att sälja vidare i väntan på nytt beslut.

Annons
 

I fredags var dock ordningen återställd på pizzerian. I Länsrätten var man av en annan mening än Vuxennämnden om straffet. I stället för förbud att servera alkohol så menade länsrätten att det räckte med en varning.
– Det känns skönt att jag har fått rätt. Jag har alltid gjort rätt för mig och har aldrig brutit mot någon lag, säger en lättad Zivko Stojkovski.
– Fram till i fredags har jag inte fått sälja någon alkohol sedan i påsk och det har naturligtvis varit tuff ekonomiskt. Men nu kan jag äntligen fortsätta som förr.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser