Annons

Het bostadsmarknad i Landskrona

Bostadsmarknaden är het i Landskrona. Priserna på bostadsrätter och villor fortsätter stiga. Landskrona har rent av den kraftigaste prisutvecklingen på lägenheter i hela länet sett till den gångna 12-månadersperioden, visar färsk statistik från mäklarstatistik.se. Hela 30 procent har bostadsrättspriserna ökat det senaste året. Motsvarande siffra för villor är 18 procent, vilket placerar Landskrona på platsen bakom Tomelilla för störst prisutveckling för småhus i Skåne län.
– Det är en intressant utveckling, säger kommunchef Sergio Garay och menar att statistiken är en av många indikatorer på att Landskrona ökar i attraktion.
– Många vill bo i regionen och allt fler får upp ögonen för Landskronas fina läge. Prisutvecklingen är en anpassning till regionen. Det är dock fortfarande prisvärt att köpa i Landskrona. Den prisavmattning vi nu ser i Lund/Malmöområdet lär dröja innan den kommer hit. Vi har fortfarande en bra bit upp till de priserna. De som köper i Landskrona idag kan vara säkra på att göra en bra investering.

Byggboomen håller i sig
Just nu byggs det på flera platser i kommunen. Bland annat på kvarteret Smeden men även i Hasselparken vid lasarettet och i Glumslöv. I kvarteret bakom Tullkammaren byggs lägenheter och radhus. På Nyhamn fortsätter i höst byggnationen av etapp II. Planer på bostäder finns för kvarteret Albano med bland annat ett höghus, för Gurkan i de norra utkanterna av staden, i eller omkring Saxtorpsskogen samt längre fram även för Jönsaplan.
– Det är en politisk ambition att påskynda beslut i dessa ärendena. Vid i stort sett samtliga kommunstyrelsemöten har vi något exploateringsärende på dagordningen, avslutar Sergio Garay.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser