Annons

S vill ha snabbt beslut


Årets karneval stavades succé men från och med 2008 finns det inget avtal med vem som eventuellt ska driva en Landskronakarneval de kommande åren. Än mindre finns det några pengar avsatta i kommunens budget för ändamålet. Nu vill oppositionspolitikerna tillika socialdemokraterna Niklas Karlsson och Anders Westin att kommunledningen omgående agerar för att säkerställa så att det blir en karneval 2008.
Det är dags att sätta ner foten om hur man vill ha det med en karneval nästa år. Ska det vara realistiskt att ordna en karneval även 2008 måste man agera nu. Pengar måste avsättas och nya avtal tecknas, säger Niklas Karlsson.

Enligt polisens beräkningar lockade sommarens karnevalen 300 000 besökare. Att organisationen under de senaste tre åren varit god, visar såväl de utvärderingar som är gjorda som alla de positiva omdömen som lämnats från besökare.
Vi ser gärna att man inleder diskussioner med LISA och Olle Larsson om en eventuell fortsättning. De har med den äran utvecklat och genomfört Landskronakarnevalen de senaste tre åren. Dessutom har LISA:s medverkan inneburit viktiga ekonomiska tillskott till föreningslivet i kommunen, säger Anders Westin

Annons
 

För att inte förlora fart i ärendet har de båda politikerna idag motionerat till kommunfullmäktige.
Ska landskronaborna få uppleva en karneval nästa år är det hög tid att agera nu. Vi menar att Landskrona och dess invånare förtjänar en karneval, även 2008, poängterar Karlsson och Westin gemensamt.

Redan dagarna efter årets karneval var Olle Larsson positiv till en fortsättning. Till Landskrona Direkt sa ha då:
– Kommunen har redan varit på mig och med tanke på den fantastiska respons jag fått från både företag och framför allt från alla Landskronabor så kan jag mycket väl tänka mig att fortsätta arrangera karnevaler. Nu ska vi först sammanfatta årets festligheter och sedan får jag ta ställning till en eventuell fortsättning.

Kommunalråd Tutti Johansson Falk (m) och Torkild Strandberg (fp) delar önskemålet om en karneval.
Nu har vi inte konkret diskuterat karnevalen inom budgetramarna men jag skulle bli mycket förvånad om det inte blir en karneval nästa år, säger Tutti Johansson Falk och Torkild Strandberg inflikar med ett leende,
Här kastar man sig på öppna dörrar. Jag har talat med en stadskontorets semesterlediga kanslichef, det vill säga Stefan Johansson och han intygar att inledande kontakter redan är tagna med LISA och Karnevalsbolaget. Sen återstår det att se om dessa vill fortsätta även nästa år.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser