Annons

Rekrytering av ny sjukhuschef igång


Lisbeth Cederwald lämnar Landskrona lasarett och blir ny sjukhuschef på Helsingborgs lasarett och tillträder sin nya tjänst den 1 september. Cederwald som är sköterska i botten har arbetat inom vården i Skåne sedan 1979 och sedan cirka åtta år tillbaka varit chef för lasarettet i Landskrona. Det är med blandade känslor många anställda tagit emot beskedet om att Lisbeth nu flyttar norrut.
Det är självklart att jag lyckönskar henne samtidigt förlorar jag den bästa chef jag någonsin haft, säger en av de anställda vid lasarettet.

Lisbeth Cederwald har varit med om turbulenta år i Landskrona då lasarettet under en period i var nedläggningshotat. Idag har lasarettet ett gott rykte med en ekonomi i balans samt är i övrigt välskött. Något regionen nu hoppas att Lisbeth ska lyckas genomföra även i Helsingborg dit hon blivit headhuntad.
Att vara sjukhuschef är ett stort och krävande uppdrag, inte minst då vi är inne i en period av svåra prioriteringar och kostnadsbesparingar i vården. Därför är jag glad att vi lyckats rekrytera en kompetent och erfaren person som chef för lasarettet i Helsingborg, säger avgående regiondirektör Mats Welff som nu under sina sista månader (slutar 1 oktober) på tjänsten får inrikta sig på att leta ny chef till Landskrona.

Annons
 

– Det finns redan nu starka kandidater till jobbet, säger en initierad källa som Landskrona Direkt varit i kontakt med. Senast vid årsskiftet ska en ny chef vara på plats i Landskrona och fram till dess kommer Anne Abrahamsson att agera tillförordnad chef på Landskrona lasarett.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser