Annons

400 000 i projektbidrag

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt igår i enighet att anslå 400 000 kronor till demokrati- och värdegrundsprojekt ”Hitlers barndom”. Projektet drivs av den ideella föreningen Öresundsteatern med säte i Landskrona. Med premiär den 8 september tänker Öresundsteatern att visa pjäsen med samma namn för sammanlagt 1 700 elever i årskurs nio samt från gymnasieelever från Landskrona, Svalöv och Kävlinge. 48 skolteaterföreställningar och 16 offentliga föreställningar är planerade.

Värdegrundsarbetet sker i tre steg. Tillsammans med skådespelare och regissör deltar eleverna i värderingsseminarier. Därefter ser klasserna föreställningen. Eleverna kommer sen en tredje gång till teatern för efterarbete, och det är här det egentliga värderingsarbetet börjar.

Annons
 

Mer om pjäsen hittar du i artikeln vi skrev förra veckan.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser