Annons

Lunda-trion Mellow Motions spelar i S:t Ibbs kyrka

För en dryg månad sedan hade landskronaborna möjligheten att se Lunda-trion Mellow Motions uppträda i Borstahusen, nu får man en ny chans på Ven.

Kommande torsdag arrangerar Landskrona församling sommarkonsert i S:t Ibbs kyrka med fri entré. Den välkända trion Mellow Motions presenterar då sitt musikaliska sommarprogram under rubriken: ”Nästan inga moln idag”.

Annons
 

Per Bäcker, Håkan Andersson och Thomas Hallberg är namnen bakom Lunda- trion Mellow Motions, som står för en bred och uppskattad blandning av olika instrument och musikstilar. Här bjuds allt från Argentinsk tango, folkton från Sverige och Balkan, bebop, bossanova, pop, barock, och psalm- musik av Astor Piazzolla, Charlie Parker, JS Bach Thomas H, Herr A, Sting, Lillebror Söderlund m.fl.

-Denna mix, där vi sätter melodipresentationen i centrum, är programmets röda tråd, berättar Per Bäcker.
Vårt kännetecken är ett ovanligt varierat utbud med musik av vitt skilda slag. Vi vill nå många med vår musik och öser därför ur många olika brunnar. Grundregeln är att det skall låta bra!

Per Bäcker: Saxofoner/klarinett.
Musiker och pedagog som medverkat i Tolvan Big Band och spelat med artister som Tommy Körberg, Claes Malmberg, Anders Berglund, Carola, Johan Magnus Sjöberg, Helgona Motettkör, Lil Lindfors, Michael Brecker, MSO m.fl. Anlitad av Malmö Opera och Musikteater i bl.a. Les Miserables, West Side Story och under våren i Porgy and Bess.

Håkan Andersson: Accordeon, kontrabas
Musiker, pedagog, arrangör, kompositör. Arrangerat musik för MSO, Malmö Opera, Jan Lundgren, Anders Bergcrantz, Monica Zetterlund. Spelat med Olle Adolphson, Lasse Berghagen, Jan Sigurd, Sven Bertil Taube m.fl. Har komponerat konserten ”Accordeon Dextrerity” Medverkat i Claes Wideborns uppmärksammade Lunda show. Aktuell i Malmö Operas Zorba i höst.

Thomas Hallberg: Gitarrer
Musiker, pedagog, kompositör och arrangör. Ovanligt mångsidig och virtuos gitarrist som har medverkat i MSO, HSO, Malmö Operaorkester (bl.a. West Side Story, senast i Banankontakt) och Danska radions underhållningsorkester. Har bl.a. spelat med artister som Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Monica Zetterlund och Svante Thuresson. Ingår även i trion Ultra mar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser