Annons

Är förbundet intresserade av att höja statusen på cupen?

Med ett nödrop tog sig IFK Göteborg genom en 2-1 seger mot Mjällby igår till semifinal i Svenska cupen. Därmed står det klart att BoIS får åka till Nya Ullevi och ta sig an göteborgarna.

Frågan är bara när semifinalen ska spelas?
BoIS har redan fem inbokade seriematcher i augusti och Göteborg har fyra allsvenska duster att ta hänsyn till. Dessutom ligger det en U21-landskamp mot Wales den 21:e samt en A-landskamp mot USA den 22:e.
– Förbundets planering kring cupen är pinsam, anser BoIS tränare Patrik Johansson och menar att det i det närmaste är omöjligt att hitta en speldatum innan augustis utgång.
Det sa vi i och för sig också inför mötet HIF, säger han, men då var saken den att förbundet tvingades avgöra när matchen skulle spelas då lagen inte kunde komma överens.

Annons
 

Att en fredag i semestertider få svar från ansvariga för cupen på Svenska Fotbollförbundet i Stockholm är närmast en omöjlighet. Eventuellt finns man på plats efter lunch. De personer vi trots allt når på tävlingsavdelningen kan inte svara på frågan om semifinalen måste vara spelad innan augustis utgång, så som reglementet säger.
– Troligtvis inte, när är finalen?
På frågan om det blir fasta matchdagar nästa år, blir svaret.
Det pratas om det i kulisserna. Vi får väl hoppas det.
Ridån faller när vi undrar över varför lottningen om finalarena skede i samband med semifinallottningen.
– Är det redan gjort?

Må vara att det inte var den ytterst ansvarige för cupen vi nådde, men en sak är säker, på tävlingsavdelningen på Svenska Fotbollförbundet, pratar man inte Svenska Cupen på fikarasterna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser