Annons

Ingen folkfest på Citadellet

Sedan tidigare står det klart att inte blir någon Rotrock i Teaterparken denna sommar. Länge såg det ut som att det istället skulle bli en folkfest lördagen den 25 augusti på Citadellområdet med Svenska Akademien som dragplåster. Nu ser även det ut att gå om intet.
– Vi hade stora förhoppningar kring en folkfest på Citadellet men projektet är skrinlagt, tror jag. Vi hade en arbetsgrupp men flera personer hoppade av på grund av tidsbrist, flytt och annat. Själv är jag så lite i stan. Tyvärr rann allt ut i sanden, säger Ivan ”GeneralKnas” Olausson-Klatil, en av initiativtagarna till folkfesten och sångare i Svenska Akademien.

Emeli Zeilon på Fritids- och kulturförvaltningen är den tjänsteman på kommunen som varit involverad i projektet.
– Jag fick beskedet mitt under semestern om att det inte blir någon folkfest. Nu är jag tillbaka i tjänst och även om det är kort varsel så sitter vi just nu och försöker sy ihop något som kan vara på Slottscaféet den aktuella dagen istället. Vi vill gärna arrangera något för den yngre publiken i samband med att skolorna startat, säger Emeli Zeilon och hoppas på ett program bestående av lokala band och förhoppningsvis någon känd gästartist.
– Möjligen finns det någon artist som varit på den då avslutade Malmöfestivalen som kan komma till Landskrona, hoppas Emeli Zeilon som dock inte gett upp hoppet om att få Svenska Akademien att spela.
– Vi kommer att slå dom en signal och höra om det är möjligt.

Annons
 

Att flytta festen från Citadellet till Slottsparken kan möjligen irritera en del grannar. Ledningen för Folkets Hus får ständiga klagomål från kringboende när där är fester, något som även den tidigare arrendatorn av Slottscaféet upplevde så snart arrangemangen vände sig till en yngre publiken och basgången fick en mera ”dunka-dunka-karraktär”.
Detta är inget vi funderat över. Meningen är att det ska bli ett kvällsarrangemang den 25 augusti och vår ambition är att använda scenen på Slottscaféet till mer än Allsångskvällar. Exempelvis kommer vi den 29 augusti bjuda på en ukrainsk dansgrupp och vi planerar för fler arrangemang där, avslutar Emeli Zeilon.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser