Annons

Veckans guidade turer

I veckan erbjuder Landskrona Plus två guidade turer. Dels är det en tur i 1700-talskyrkan Sofia Albertina på onsdag och på söndag rör det sig om en sundstur.

På onsdag är det andra tillfäller att följa med på guidad tur i den anrika gamla kyrkan Sofia Albertina uppkallad efter Gustav den III:s syster, vars moder även lade den första grundstenen. Carl Hårleman sägs vara arkitekten bakom den gamla 1700-talskyrkan som tog 34 år att uppföra eftersom man byggde i mån av pengar. Kyrkan rymmer många glasmålningar av olika konstnärer, både lokala och mycket kända. Altartavlan som är ett verk av den internationellt välkände danske konstnären och professorn Carl Block. Kyrkan är mycket vacker inuti och är väl värd ett besök.
Samling kl. 17.30 vid kyrkans entré på Kungsgatan. Turen som tar cirka en timme guidas
av Iris Thomaeus.

Annons
 

På söndag kastas det sedan loss från Fiskebåtskajen på Badhusgatan klockan 17.00. MS Lilly tar gruppen till sandbergen och Hilleshögs dalar. Där , auktoriserade Skåneguiden Sven-Erik Thosteman, hjälper till att föreställa hur kusten tedde sig för de danska invasionsstyrkorna 1676 och 1709. Lättare förtäring ingår i turen.

Bokning till de båda turerna sker på Landskrona Plus (Turistbyrån) senast klockan 12 samma dag som turen går.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser