Annons

Öresundsteatern ger ”Hitlers barndom”

Den 8 september har den fria teatergruppen Öresundsteatern premiär för föreställningen Hitlers barndom. Per Ullberg och Anders Kungsman är Öresundsteaterns enda egentliga medlemmar men i höstens föreställningar har man utökat ensemblen.
– Det är vårt sätt att jobba. Ibland kör vi enmansföreställningar och ibland är vi två. Nu är vi ett helt gäng och det känns oerhört inspirerande, säger Anders Kungsman.

Vad pjäsen handlar om berättar titeln men teatergruppens arbete handlar om mer är teater. På dagarna kommer man att visa föreställningen för samanlagt 1 700 elever i årskurs nio samt från gymnasieelever från Landskrona, Svalöv och Kävlinge.
– Vi kommer att träffas innan föreställningarna också och även efter, för att låta eleverna utvärdera vad de sett, säger Kungsman vidare.

Annons
 

– Vi försöker med pjäsen visa vad som ligger bakom när en människa blir som Hitler. Titta på den här bilden, säger Kungsman och visar en bild på en bebis,
– Det är Adolf Hitler som spädbarn. Inte kan man tro att denna människa en dag kommer att bli en massmördare? Pjäsen handlar om hans barndom fram till 11-årsåldern. Redan då var han präglad och vad som hände när han var vuxen vet alla, avslutar Anders Kungsman.

Mer information om Öresundsteatern och föreställningen Hitlers Barndom hittar du på teatergruppens hemsida. Adressen är www.oresundsteatern.se.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser