Annons

Malmö Vocalensemble bjuder på skönsång på Ven Malmö Vokalensemble Foto: Privat

Torsdagen den 2 augusti klockan 19.00 arrangerar Landskrona församling sommarkonsert i S:t Ibbs kyrka. Malmö Vocalensemble presenterar då sitt musikaliska sommarprogram under rubriken: ”Pärlor från när och fjärran”

Malmö Vokalensemble som består av 19 sångare samt körledaren Britt Nessler, har verkat sedan 1998 och har en blandad repertoar som spänner från madrigaler och folkmusik till pop och jazz. Kören har framträtt i många olika sammanhang både i Sverige och utomlands, bland annat på Världsutställningen i Hannover, ”Expo 2000”.

Annons
 

– Vid en sommarkonsert på Ven är ”Flicka från Backafall” nästan självskriven. Malmö Vokalensemble sjunger denna kända melodi i ett arrangemang av Bert Thorsén. Bland de övriga pärlorna märks ”Den lyssnande Maria”, dansk folkmusik, negro sprirituals och sånger ur höga visan, skriver Hjördis Thelander från Landskrona Församling i ett pressmeddelande.

Musiken är arrangerad av bland andra Olle Adolphson, Bert Thorsén och Ward Swingle.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser