Annons

LISA engagerar sig allt mer i samhällsdebatten

Drygt 500 medlemmar till olika idrottsföreningar i Landskrona såg under årets karneval till att stärka sin förenings ekonomi genom att jobba ideellt på tivolit eller någon av de många toalettbyarna eller cykelparkeringarna.
Det rör sig om cirka 20 föreningar som nu får dela på drygt 300 000 kronor och det får vi väl nästan anse vara snudd på succé, säger Landskrona Idrottsföreningars Samorganisations ordförande Gunnar Nilsson.

Att karnevalen är en lönsam historia för kommunens föreningsliv råder det ingen tvekan om.
Det är ju ett ypperligt tillfälle att med gemensamma krafter dra in pengar till verksamheten. Dessutom är det kul att jobba under karnevalen. Vi talar om att man jobbar tre timmar vid en av dagarna. Sen finns det naturligtvis de som kör fler pass, berömmer Nilsson.

Annons
 

Om det blir någon karneval 2008 är det ingen som vet. Och även om så skulle bli fallet så är det inte säkert att LISA kommer att få samma möjligheter då.
Vårt kontrakt gick ut i år men personligen ser jag gärna att vi kör vidare. Men det är ett beslut som måste tas av styrelsen. Vad som i så fall krävs är lite bättre planering från en del av föreningarna som var snabba med att anmäla sig men sedan inte lyckades få ihop folk.

LISA 90 år!
Nästa år firar samorganisationen 90-årsjubileum. Detta är något man inte tänker låta gå obemärkt förbi.
Tanken finns att arrangera en stor gala i idrottshallen och där samla den stora idrottsfamiljen som finns i Landskrona samt inbjudna idrottsprofiler. Festligheterna ligger just nu på planeringsbordet och exakt när galan kommer att äga rum är inte spikat, säger Gunnar Nilsson. Klart är dock att galan kommer att hållas på våren och till hjälp med arrangemanget har LISA tagit karnevalskändisarna Annika Borgelin och Camilla Olsson.

Samhällsdebattör
En lyckad karneval och planerade festligheter till trots har inte Gunnar Nilsson glömt den skrivelse som LISA skickade till kommunen i våras. I den krävde man att idrottsanläggningarna byggs ut och renoveras. Att stödet till föreningarna ses över och förbättras och att idrottsföreningarna engageras i kommunala aktiviteter.
Skrivelsen är minst lika aktuell idag. Det enda vi hört från kommunen är ett halvluddigt svar från kommunalråd Tutti Johansson Falk. Efter semestrarna hoppas jag vi fått ett mer fylligt svar. Frågorna tänker vi nämligen inte släppa, säger Gunnar Nilsson och fortsätter,
– Vi är trots allt 20 000 idrottsutövare i Landskrona och i våra föreningar engageras sig cirka 10 000 ungdomar. Insatsen som föreningarna gör för stan är ovärderlig.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser