Annons

Inflyttningsklart på Smeden till jul

Just nu uppförs 35 radhus med gatuhuskaraktär på kvarteret Smeden, mellan Timmermansgatan och Fröjdenborgsgatan. I den första etappen byggs 17 bostäder i antingen 1- eller 2-planshus.
– Inflyttning sker sedan i etapper med början i december, säger Lars Bengtsson på mäklarfirman Bjurfors som fått i uppdrag av Götenehus att svara för försäljningen.

Att omsättningen eller kanske snarare cirkulationen på villor ska öka i Landskrona är något som mäklaren hoppas på.
– Prisbilden på dessa villor är nämligen något som Landskronaborna generellt varit ovana vid. Vi har intressenter som idag sitter med hus i Häljarp och i Asmundtorp som tvekar när de fått höra vad de kostar, säger Lars Bengtsson och menar att denna tröskel måste man komma över om man vill flytta på äldre dar.
– Det kommer inte att bli billigare att bygga nytt och en sak är säker, man har pengarna tillbaka den dagen man säljer, poängterar han.

Annons
 

2,8 miljoner
– Kostnaden för 1-planshusen som är på 117 kvadratmeter är 2 830 000 kronor och 2-planshusens 139 kvadratmeter ligger på 2 873 000 kronor,
berättar han och förklarar vidare att det i etapp 2 fanns planerat för 2 ½ -plans hus utmed Carl XI:s väg men att dessa troligtvis ändras till 2-planshus.
Vi har ännu inte haft några förfrågningar på de största husen, så antagligen bygger man mindre hus där. Nu kom vi igång med försäljningen något senare än det var tänkt men har trots detta sålt fyra av husen och efter semestrarna räknar jag med att vi kommer igång på allvar.

Redan idag kan man få en liten idé om hur området kommer att te sig i framtiden då de första sex 1-planshusen står stomresta och teglade längs med Fröjdenborgsgatan. Fasaderna är röda med inslag av fjällpanel och linjerna är raka i den stilrena arkitekturen. Husens har en gatunära placering medan några hus kommer att placeras centralt inne i kvarteret. På baksidan anläggs trädgård, förråd, biluppställning och uteplats.

Den senaste 12 månadersperioden har 253 villor i Landskrona bytt ägare. Ett snittpris på dessa hus har varit 1 721 000 kronor, visar statistik från Värderingsdata, som också räknat fram att villapriset i Landskrona stiget med 12 procent under perioden.

Lars Bengtsson menar att huspriserna i Landskrona fortfarande är fördelaktiga i en jämförelse med kranskommunerna.
– Det gäller även vid nyproduktion och nu i starten bjuder Götenehus dessutom på en del tillval. Lägg därtill att Handelsbanken bjuder på avgiften för pantbreven. Bara det är värt 40 000, säger Lars Bengtsson och avslutar med att lovorda byggaren och dess entreprenör.
Götenehus är rekommendabla. De är kända för sin höga kvalité och att det alltid går att återkomma om det skulle vara något.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser