Annons

ALS-dag även i år

I september ifjol arrangerades för första gången Landskrona ALS-dag. Arrangörer var ett gäng mc-åkare vars kompis drabbats av den elakartade sjukdomen. Då lyckades man samla in hela 250.000:- till förmån för ALS-forskningen.
Sedan dess har vi gång på gång stött på folk som frågat oss om det inte kunde vara en idé att arrangera det hela igen, säger Glenn Johannesson och fortsätter.
Så häromdagen tog vi beslut på att göra det igen om än i något mindre skala. Tanken i år är att vi ska köra hoj och visst är det toppen om vi samtidigt lyckas dra in lite mer pengar till Ulla-Carins stiftelse.

ALS står för Amyotrofisk Lateral Skleros vilket är ett samlingsnamn för en grupp neurodegenerativa sjukdomar där nervceller i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör, vilket leder till muskelförtvining och förlamning. De mest kända som drabbats av sjukdomen är Rapportjournalisten Ulla-Carin Lindquist och författaren Maj Fant.

Annons
 

Mer om arrangemanget kan du läsa på www.landskronaalsdag.se.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser