Annons

Jan Troell på Ven

På torsdag i nästa vecka visar Jan Troell sin senaste film ” Färgklang”
” …om tillkomsten av en målning och ett musikverk”, på Ven.

Evenemanget äger rum på Konstnärsgården Marielund den 2 augusti och utöver filmskaparen medverkar Hans Pålsson, musiker Claes Eklundh, målare och Göran Gunér, producent.
– Vi hoppas detta är inledningen på ett samarbete mellan filmare och konstnärer i Danmark och Sverige, med Ven som naturlig mötesplats. Målet är att starta Hvens filmfestival, säger ansvarig arrangör Björn Larsson på Björnfilm.

Annons
 

”Få, om ens någon spelfilm, fördjupar sig på allvar i den skapande processen trots att det finns åtskilliga verk om författare, målare och kompositörer. Inte minst sedd ur det perspektivet utgör Jan Troells timslånga dokumentär ”Färgklang” en efterlängtad och välbehövlig kontrast”, så skrev Annika Gustafsson i Sydsvenskan under rubriken ‘”EN TROELLBINDANDE KONSTNÄRSSKILDRING” efter att filmen visats på Göteborg Film Festival i slutet av januari.

Biljetter till filmen bokas genom Ventrafiken.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser