Annons

Niklas Karlsson kritisk mot regeringsförslag

Regeringens och migrationsminister Tobias Billströms (m) förslag att öppna upp för arbetskraftsinvandring försvårar integrationen och riskerar öka arbetslösheten, anser Niklas Karlsson oppositionsråd för socialdemokraterna i Landskrona.
– Det vore bättre att först ge alla dem som står utanför arbetsmarknaden en möjlighet till arbete och egen försörjning innan man öppnade upp för ytterligare arbetskraftsinvandring till Sverige, säger Niklas Karlsson med anledning av regeringens förslag.
– I bland annat Landskrona är arbetslösheten hög och utanförskapet stort. Nya och kraftfulla satsningar på kommunal vuxenutbildning och arbetsmarknadsutbildning måste till för att möte näringslivets behov av nyanställningar, inte att öppna upp för mer invandring och riskera att permanenta en hög arbetslöshet, fortsätter Karlsson.

I Landskrona väljer den borgerliga Treklövern att kraftigt skära ned på den kommunala vuxenutbildningen. Detta samtidigt som regeringen vill öppna upp för arbetskraftsinvandring.
– Det är utbildning och inte invandring som bryter utanförskap och minskar arbetslösheten, säger en mycket kritisk Niklas Karlsson.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser