Annons

Guidad tur i Sofia Albertina

Imorgon, onsdag klockan 17.30, ges tillfälle att få en en timmes guidad tur i Sofia Albertina. Kyrkan uppkallades efter Gustav den III:s syster, vars moder även lade den första grundstenen. Carl Hårleman sägs vara arkitekten bakom den gamla 1700-talskyrkan, byggd av Fortifikationen som rivit den gamla Johannes Baptiste. Det tog 34 år att uppföra den och det berodde till stor del på att man byggde så länge man hade pengar, och därefter fick man vänta tills det kom nya pengar. Kyrkan rymmer många glasmålningar av olika konstnärer, både lokala och mycket kända. Altartavlan som är ett verk av den danske konstnären och professorn Carl Block, som är internationellt välkänd.
Biljetter köper man på LandskronaPlus (Turistbyrån).

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser