Annons

Succé för årets Karneval Karnevalsgeneral Olle Larsson är mycket nöjd med årets Karneval

Årets Karneval blev lyckad, både från arrangörshåll som polisiärt.
– Jag har 15 års erfarenhet från sådana här arrangemang och jag måste erkänna att årets Karneval är det bästa i sin helhet, sammanfattar Karnevalsgeneral Olle Larsson.
– Enligt polisen så var här cirka 300 000 besökare på området under de tre dagarna och det måste räknas som succéartat.

En av anledningarna till succén var det digra artistuppbådet.
– Det var helt fantastiskt. Tänk bara att få hit en sådan som Måns Zelmerlöv som två dagar efter Karnevalen var på Öland och sjöng på kronprinsessan Victorias 30-årsdag.

Annons
 

Olle Larsson vill dock lyfta fram annat än artisterna i årets festligheter.
– Hela konceptet att vi närmade oss havet är fantastiskt. Det som skedde på Stadshuskajen var otroligt populärt. Både konstutställningen, matmässan och utlottningen av varukassar var en hit.

Även polisen är nöjd
Även på polisen är man mycket nöjd med årets karneval.
– Med tanke på hur mycket folk som var i rörelse så var det mycket lugnt, säger Helena Nilsson som var biträdande insatschef under Karnevalen.
– Det är klart att det var en del fylleri men det är inte så konstigt när man arrangerar något så stort som karnevalen.

Drygt 20 personer hade fått lite väl mycket under västen och fick sova ruset av sig och en dryg handfull omhändertogs för att ha stört ordningen.
– Jag vill passa på att berömma och tacka alla som jobbat med Karnevalen och även alla Landskronabor. Det är just sådant här som är bra för Landskrona.

Ny Karneval 2008?
Efterarbetet med årets Karneval är inne i sitt slutskede men om det blir en Karneval 2008 vet ingen. Det ser dock ljust ut.
– Kommunen har redan varit på mig och med tanke på den fantastiska respons jag fått från både företag och framför allt från alla Landskronabor så kan jag mycket väl tänka mig att fortsätta arrangera Karnevaler. Nu ska vi först sammanfatta årets festligheter och sedan får jag ta ställning till en eventuell fortsättning, avslutar Olle Larsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser