Annons

Rutinerat par bjuder på konsert i S:t Ibbs gamla kyrka Torsdagen den 19 juli klockan 19, blir det ”Musiki sommarkväll” i S:t Ibbs gamla kyrka på Ven. Sopranen Carolina Jönsson och organisten och pianisten Olof Tholander bjuder på ett blandat musikaliskt program under rubriken ”Tonerna blev hennes ord”. Foto: Britt Hansson

Under rubriken ”Tonerna blev hennes ord” ger Carolina Jönsson, sopran och Olof Tholander, organist och pianist ett innehållsrikt och blandat konsertprogram i S:t Ibbs kyrka på Ven på torsdag.
Konserten spänner över ett brett register, från barock till folkmusik.
-”Bist du bei mir” av Bach och arian ”O hätt ich Jubals Harf” ur oratoriet ”Josua” av Händel kommer att vara med i programmet, berättar Olof Tholander och fortsätter.
– Vi kommer också att framföra ett nyskrivet arrangemang av Albinonis berömda ”Adagio” där Carolina skrivit en egen text. Det blir också ett eller annat opera- och musikalörhänge som till exempel den kända cavatinan ”Una voce poco fa” från Rossinis opera ”Barberaren i Sevilla” samt musik av Wilhelm Peterson-Berger och Ture Rangström.

Carolina Jönsson går sitt sista år på Musikhögskolan i Malmö där hon studerar solosång. I maj hade hon sin examenskonsert i den näst intill fullsatta Mariakyrkan i Helsingborg. Det blev ett uppskattat program där det kom 350 personer för att lyssna! Carolina är en flitigt engagerad sångerska som, förutom i kyrkor, bland annat kunnat höras som solist vid julkonserter på Helsingborgs konserthus.

Annons
 

Olof Tholander är organist i Kropps pastorat och frilansande musiker. Han komponerar även egen musik och har bland annat fått sin musikal ”Mose i tiden” framförd av körer, solister och symfoniorkester. Det är en musikal med över två timmars speltid som för ett par år sedan sattes upp med femton föreställningar i Helsingborg.

Carolina och Olof sammanfördes under arbetet med musikalen ”Mose i tiden” där Carolina hade en av huvudrollerna. Tillsammans har de bland annat musicerat i ett femtiotal kyrkor i södra Sverige och i Köpenhamn. Framför sig har de en turné nu i sommar med konserter i ett tjugotal kyrkor i Skåne och Halland.

Se även hemsidan www.carolinaolof.com.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser