Annons

Cykeltävling i centrum Så här såg det ut på stans gator då Landskrona Elit GP avgjordes förra året.

Imorgon, tisdag, är det ny cykelfest i Landskrona. Då avgörs Landskrona Elit GP som ingår i den skånska internationella GP-veckan. Tävlingen körs i centrala Landskrona på avstängda gator. Starten går klockan 19.00 utanför Swedbank på Järnvägsgatan där även målet finns.

Man kör ett varvlopp på Östergatan, Österleden där man vänder i höjd med Thorn och sedan kör man ner mot Citygross och åter in på Järnvägsgatan. Tävlingen pågår 1 timme + 5 varv. Vissa varv är det utlovats spurtpriser och då trissas farten upp ytterligare.

Annons
 

Totala prissumman för veckan är ca 70.000 kronor vilket gör att startfältet brukar bli bra. Delar av svenska eliten finns på plats plus cyklister från Danmark och Finland.
– Tävlingen är mycket publikvänlig eftersom man ser cyklisterna passera väldigt ofta och arrangerande Landskrona Cykelklubb ser gärna mycket publik längs banan och att det blir fint cykelväder. Från hemmaklubben deltager de duktiga juniorerna Kristian Hansen och Adam Pålsson, skriver tävlingsledare Bengt Persson i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser